Pijit Kaki

Pijit betekent in het Indonesisch massage / masseren en kaki is voet.

Dus heel simpel Indonesische voetmassage.

 

Al generaties lang wordt de pijit toegepast van ouder op kind, voor welzijn van het lichaam, vanuit liefde en zorgzaamheid, maar ook ter verlichting van pijn of vermoeidheid. 

 

Het zorgt voor het gelukshormoon oxytocine, die zorgt dat je belastbaarheid tegen spanningen groter wordt, door het gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Uiteraard maakt het ook verstijvingen en verklevingen los in het lichaam, die door bepaalde spanningen die zich ergens in het onder je voet vastzetten, en die spanningen in de vorm van afvalstoffen mogen afgevoerd worden uit het lichaam en er een mooie energie weer mag stromen.

Je voeten zijn de spiegels van je lichaam, en als voetreflex therapeut zie ik zeker overeenkomsten met de plaatsen waar de 'kristallen' onder je voet zich vastzetten en waar er stagnerende energieën zitten.

Mijn Indische roots hebben deze interesse gewekt en met mijn liefde voor helpen van mensen op holistisch niveau, zodat mensen verlicht hier de deur uit mogen gaan.

  

Hoe gaat een pijit kaki behandeling in zijn werk?

We beginnen met een intake, dit om de algehele gezondheid in kaart te brengen en waar we aan mogen werken.

Ik wil wat medische achtergrond weten of ziektebeelden, mochten deze voorkomen.  Denk aan: hoge bloeddruk, hartafwijkingen, zwangerschap ( in de eerste 4 maanden), trombose, kanker.

Je komt op de behandeltafel te liggen met de voeten ontbloot, ik kijk ook naar de huid, want weet dat ik NIET overga op masseren bij open wondjes, besmettelijke huidaandoeningen, kanker, infectieziekten en teveel pijn waar je eigenlijk eerst een arts zou moeten raadplegen.

Bij spataderen, kalknagels, huidirritatie ga ik ook liever niet aan het werk, of met aangepaste behandeling maar dit alleen in overleg!

 

Ik start met een warm compres, met essentiële olie, dit om de voeten warm te maken, te ontspannen maar  uiteraard ook uit hygiënisch oogpunt, ook gebruik ik een massageolie op de huid, dus laat het weten als er bepaalde allergieën voorkomen.

Er worden tijdens de massage diverse massagetechnieken gebruikt, en zal niet als 'kietelent'  ervaren worden.

Vaak een combinatie van ontspanningstechnieken en het 'weghalen' van spanningen wat soms als intens kan worden ervaren.

Na de behandeling krijg je nog een glas water aangeboden, ivm de afvalstoffen die vrijkomen en afgevoerd moeten worden. 

 

Wat kun je ervaren tijdens of ná de behandeling?

Je kunt tijdens de behandeling het gevoel van warme of transpirerende handen krijgen, dit is verder geen probleem.

 de behandeling kun je je zeer ontspannen voelen, loom, meer moeten plassen, licht in het hoofd of lichte hoofdpijn.

Ook zien we het gevoel van  'lichtere' of  'losse' voeten voorbijkomen.

 

In de dagen na de behandeling kan het voorkomen dat je dieper slaapt, gezonder slaappatroon, huid kan actiever worden, denk aan meer transpiratie of puistjes (dit omdat er afvalstoffen je lichaam mogen verlaten, dit is juist een goede reactie!) heftigere geur of kleur aan de urine, winderigheid, meer naar de toilet moeten, lichte hoofdpijn.

Maar al met al een ontspannender en rustiger gevoel.

 

Hoe lang duurt een pijit kaki behandeling?

Je kunt een pijit kaki behandeling van 30 en van  45 min.  boeken.

 

No show?

Bij verhindering kan de gemaakte afspraak uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd.

Bij het niet tijdig afmelden, ben ik genoodzaakt om deze gereserveerde tijd volledig in rekening te brengen.