Wat is energetisch reinigen?

Energetisch reinigen is het 'zuiveren' van negatieve energieën in een bepaalde ruimte.

Denk maar eens aan: als je wel eens ergens naar binnen gaat en er hangt een 'sfeer' die je niet kan plaatsen, en dat je denkt, "ik ben blij als ik straks weer weg ben".

Hier hangt dan een energie die niet overeenkomt met die van jou, en dit kan aan je blijven 'kleven.

Dit kunnen ook hoogsensitieve mensen heel duidelijk merken, omdat je zenuwstelsel ook veel gevoeliger is.

 

Heb je dit gevoel nu bijvoorbeeld thuis (ben je bijvoorbeeld net verhuisd, moeite met slaap, of 'zie/voel je steeds iemand') of op werk ( stagnerend gevoel) dan kun je je ruimte energetisch laten reinigen.

Hiermee maak je deze ruimte weer een fijne plek om mooie nieuwe energieën in te brengen en te vullen met liefde en kracht. Zodat de ruimte en de mensen erin weer in balans zijn.

Hiervoor kun je de meest bekende: Witte Salie (smudge of wierook) gebruiken, deze reinigen en zuiveren die energieën van negativiteit om hierna een schone ruimte over te houden.

Salie staat voor : reiniging 

Voor het energetisch reinigen van een ruimte. Bij negatieve energieën, of stagnerende energie in bepaalde huizen of ruimtes lekker met brandende witte salie door de ruimte lopen, niet de kleine hoekjes vergeten. Hierna even een raam open om weer verse energie binnen te laten. Een kruidige geur.

Zijn er negatieve entiteiten in deze ruimte, worden deze hiermee ook verwijdert.

In plaats van Witte Salie kun je ook Palo Santo hout gebruiken.

Palo Santo staat voor : Heilig hout

Voor spirituele zuivering van lichaam, geest en ziel. Een zoete en warme geur die ook zorgt voor geluk aantrekken. De geur werkt rustgevend en verbetert de concentratie, neemt negatieve gevoelens weg en stimuleert de positieve gevoelens, met een zachte werking.

 

Ook kun je met edelstenen een ruimte weer een goede energie geven.

Deze cadeautjes uit de natuur plaats je in je energetisch gereinigde ruimte en hun individuele werking geeft de ruimte een nieuwe intentie.

De meest voorkomende is dan ook de gouden driehoek, deze bevat: Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal.

Ook wordt zoutsteen veel gebruikt, als lichtje, die meteen luchtzuiverend is of agaatlichtjes met hun zachte werking speciaal voor bijvoorbeeld hooggevoelige mensen.

 

Dit kun je dus helemaal zelf doen, maar wil je er hulp bij, kun je mij altijd even een berichtje sturen.