Kerok/ Guasha healing behandeling

 

Heb je wel eens van  Kerok/Guasha healing gehoord?

 

In Indonesië wordt al generaties lang met bijvoorbeeld een koperen munt  over de rug geschraapt (Kerok of Kerokan genoemd) "Masuk Aning" betekent dan ook de wind uit je huid schrapen. Dit werd voornamelijk gebruikt als er iemand verkouden/ ziek begon te worden.

En in China wordt deze Guasha therapie al eeuwenlang wordt toegepast met een Jadesteen, (Gua = schrapen, Sha = zand/ziekten) Guasha: het eruit schrapen van ziekten/ blokkades.

Allebei met nagenoeg dezelfde techniek, is deze techniek ook steeds meer bekendheid aan het krijgen hier in het Westen.

Ook hier bieden we  Kerok/ Guasha healing aan bij GemsHolistic in Almere.

Mijn Indische roots hebben deze interesse gewekt en met mijn liefde voor helpen van mensen op holistisch niveau in combinatie met edelstenen, ben ik blij dat we deze mooie Gems nóg meer mogen gaan gebruiken!

 

Hoe gaat een Kerok/Guasha healing behandeling in zijn werk?

We beginnen met een intake, dit om de algehele gezondheid in kaart te brengen en waar we aan mogen werken. Ook bekijk ik de houding en stand van je lichaam.

Je komt op de behandeltafel te liggen en waar ik aan 't werk ga is het lichaam ontbloot. Ik gebruik een speciale Guasha olie om de tool goed over het oppervlak te laten schrapen en goed te kunnen voelen waar de stagnaties zitten.

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende tools ook weer afhankelijk van wat er nodig is en ik intuïtief aanvoel te moeten gebruiken. Deze kunnen bestaan uit Rozenkwarts, Jade, hout, of hoorn.

De duur hangt ook weer af van wat er nodig is, en wat we samen afspreken. Dit kan gemiddeld tussen 45-60 minuten zijn. Maar ook wel eens korter of langer.

 

Kerok/ Guasha healing geeft heling op Emotioneel en Fysiek vlak

 

Wat doet Kerok/ Guasha healing op emotioneel vlak?

Door de edelsteen of ander type schraper te 'schrapen' over de huid, wordt het proces van ontgifting en bloedsomloop gestimuleerd. Zo kun je holistisch gezien de stagnerende energie en alle afvalstoffen uit je lichaam verwijderen. Ook kan dit emotionele blokkades helpen verlichten, die opgeslagen liggen als verklevingen onder de huid.

Hierdoor zie je rode plekken of strepen op de huid tevoorschijn komen, hoe donkerder de plekken, hoe meer afvalstoffen, hoe chronischer de blokkades zijn en hoe dieper stagnerende energie in je lichaam zit. 

Het stimuleert het lymfesysteem en de energiestroom, hierdoor gaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aan de slag en verminderen bepaalde klachten door bijvoorbeeld verkramping of verstijving van spieren, doordat het bindweefsel weer losgemaakt wordt. Je lichaam krijgt als het ware meer 'lucht', omdat er ruimte komt.

 

Wat doet Kerok/ Guasha healing op fysiek vlak?

In het lichaam zitten 'knopen' of 'zand' of 'kristalletjes' net onder het huidoppervlak, deze kunnen wat stijf aanvoelen. Dit kan omdat de bloedsomloop niet meer rijkelijk doorstroomt en het lymfesysteem blokkeert en hierdoor ontstaan kleine ontstekingen en verzuringen en in spieren en gewrichten.

In dat geval kan met Kerok/ Guasha healing juist meer ruimte gecreëerd worden onder 't huidoppervlak want door het schrapen stimuleert de doorbloeding in het bindweefsel en wordt de huid rood en op plaatsen waar blokkades zitten door afvalstoffen, hierdoor verschijnen “bloeduitstortingen” in de huid (niet op de huid). Deze variëren van diep rood tot /blauwpaars.

Zodra je spieren weer meer ruimte krijgen zullen deze minder gespannen aanvoelen. En creëer je ook meer souplesse in je lichaam.

 

Het ziet er op het eerste gezicht wat pijnlijk uit, maar dit is qua gevoel in meeste gevallen niet zo.

De plekken kunnen 3-5 dagen aanhouden, afhankelijk van de hoeveelheid afvalstoffen er te verwerken zijn.

 

Wat gebeurt er ná een Kerok /Guasha healing behandeling?

Het moment dat je opstaat kun je een beetje licht in je hoofd voelen, dit verdwijnt na een paar minuten.

Je huid kan wat beurs aanvoelen en er kunnen rode tot blauw/paarse vlekken of strepen ontstaan die een beetje aanvoelen als een blauwe plek. De mate hangt af van hoe veel er te verwerken is en hoe lang het er al zit.

Deze plekken verdwijnen vaak na een dag of twee.

Na de behandeling hoor je de rug goed warm te houden, omdat je poriën open staan na de behandeling.

Belangrijk is dat je dan ook niet met blote huid gaat lopen of in de wind of tocht gaat staan of zitten, en je 24 uur even niet gaat douchen!

Dit om de genezing te bespoedigen omdat de poriën open staan en er in verhouding dan ook minder behandelingen nodig zijn.

Zijn de plekken vrij donker is het aan te raden om eerst wat regelmatiger een paar behandelingen te plannen, zo haal je uiteindelijk zoveel mogelijk eruit (bijv. 1x per week) en voor 'onderhoud' kun je kiezen om 1x in de 4 tot 6 weken een keer terug te komen.

Een behandeling kan tussen de 35-45 min. duren, soms oplopend tot een uur, dit afhankelijk wat er wordt gevonden in het lichaam. Dit gaat om een behandeling die plaatsvindt op de bovenrug en schouders.

Gaan we ook door op de onderrug en/of armen en voorkant schouders, neemt dit uiteraard meer tijd in beslag.

 

No show?

Bij verhindering kan de gemaakte afspraak uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd.

Bij het niet tijdig afmelden, ben ik genoodzaakt om deze gereserveerde tijd volledig in rekening te brengen.