Reflexologie

 

Reflexologie is gebaseerd op een drukpunt-massagetechniek waarbij door de energiebanen die door het lichaam lopen, de energiestroom weer bevorderd, en de algehele gezondheid kan verbeteren.

Met deze drukpuntmassage onder je voet (of in je hand), die via de energiebanen (zones) blokkades  kunnen oplossen, geeft de harmonie weer terug in je lichaam. Zodat de energiestroom weer wordt bevorderd en de algehele gezondheid wordt verbeterd.

De voeten en handen worden gezien als de spiegels van het lichaam. Dit is een holistische benadering, er wordt dus niet alleen een symptoom behandelt, maar de persoon gezien als individu, met vele lagen. Als de ene laag een niet in balans is, uit het zich in het ander, omdat dit onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

De rechterkant van het lichaam, komt overeen met punten in je rechtervoet, en je linkerkant van je lichaam komt weer overeen met punten in je linkervoet. Ziekten of onderliggende problemen komen door de gevoeligheid onder de voeten tot uiting. Hierdoor hersteld het zich het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Ter verlichting en voorkoming van gezondheidsproblemen, wordt druk uitgeoefend op bepaalde reflexzones van de handen of voeten waarvan de energiebanen weer overeen komen met andere delen van het lichaam.

 

Wat kan reflexologie voor jou betekenen?

 • Verandering van energie 
 • Diepe ontspanning
 • Betere mind-body connectie 
 • Minder hoofdpijn
 • Minder spanningen
 • Loskomen van emoties
 • Verminderen van angst
 • Beter slaapritme (algehele nachtrust of in slaap komen)
 • Verbeterde stofwisseling
 • Balans in hormoonstelsel (overgang, PMS, kinderwens)
 • Meer veerkracht
 • Verbetering bij burn-out klachten
 • Minder stress
 • (Weer) activeren van zelfgenezend vermogen van je lichaam 
 • Preventie (voorkomen van klachten)

 

Wat gebeurt er tijdens een reflexologiebehandeling?

Na een intake bij de eerste afspraak, bij ons in de praktijk GemsHolistic, gaan we eerst kijken waarbij ik je het beste kan ondersteunen door middel van een kort gesprek of even nabespreken over een voorgaande ervaring, en neem je plaats op de behandeltafel in een ontspannen lighouding.  Daarna neem ik een moment om je voeten op te frissen, dit is om de ‘vuile’ energieën eraf te halen.  Ik gebruik hiervoor 100% biologisch rozenwater, dit is verzachtend en verzorgend voor de huid en geeft een gevoel van warmte en harmonie. Dan worden de voeten met een heerlijke essentiële olie ingesmeerd die ik evt. samenstel aan de hand van de intake. Hierna ga ik na een korte ontspanningsmassage eerst aan de slag met de rechtervoet, gevolgd door de linkervoet, en af en toe zal ik hiervoor ook mijn edelsteen massage griffel gebruiken.

Tijdens de behandeling wordt er zo min mogelijk gesproken, dit omdat er met intentie en aandacht aan de behandeling wordt gewerkt.

Als afsluiting worden beide voeten even ingepakt, krijg je de gelegenheid om even uit te rusten en krijg je een glas water aangeboden.

Omdat er veel afvalstoffen verwerkt worden adviseren we veel water te drinken na de behandeling en zul je vaak naar 't toilet moeten, dit is juist een goede werking!

Ook kun je tijdens de behandeling al tintelingen, loomheid, kou of warmte ervaren, en na de behandeling kunnen er reacties komen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, emotie, duizelingen of een verergering van je klacht. Deze bijwerking is vaak van korte duur en betekent dat je lichaam meteen in actie komt om zichzelf te herstellen.

Door korte impulsen met een speciale druk van de duimen, vingers of griffel af te wisselen met ontspanningstechnieken kan dit een heerlijke weldadige ervaring zijn.

 

Hoeveel behandelingen?

Een eerste afspraak duurt met het intakegesprek ongeveer 75 minuten .

Elke opvolgende behandeling duurt ongeveer tussen de 50-60 minuten.

Vaak zijn er tussen de 3 – 6 behandelingen nodig, voor er verbeteringen merkbaar zijn dit is verschillend per persoon, en hoe het lichaam reageert op de behandeling.

Op basis van de klachten, kan er indien nodig, een behandelplan worden opgesteld in overleg met de klant. Sommige klanten merken na een eerste of tweede behandeling al een reactie, en sommige pas bij de achtste behandeling.

Reflexologie is een intieme behandeling, waarbij vertrouwen en geheimhouding een belangrijke rol spelen. Alle informatie wordt met discretie behandeld.

 

Als je regelmatiger laat behandelen reageert je lichaam sneller en beter op de behandeling. Als je er een paar maanden tussen laat, is het effect minder intens. Het is wel zo dat met bepaalde klachten niet met maar één behandeling alles weg is.

Dit komt ook omdat het altijd een 'proces' is. Het is een proces geweest om deze klachten te ontwikkelen maar dus ook een proces om deze weer te behandelen. Niet een 'quick fix'.

Vandaar dat er een pakketprijs mogelijk is.

 

Behandeling aan huis?

De voetreflex behandeling kan eventueel ook in het comfort van uw eigen huis worden gedaan, hierbij is wel een vereiste dat er ruimte genoeg is om de behandel tafel uit te kunnen klappen en er een werk kruk achter geplaatst kan worden dus zeker een ruimte van 2.5 meter.

 

Wanneer geen reflexologie behandeling?

Wees je ervan bewust dat reflexologie bij ernstige ziekten, geen directe genezing kan brengen.

Dat is aan de behandelend arts om te besluiten of een reflexologiebehandeling kan worden gegeven, naast de bestaande behandelingen.

Dit omdat bepaalde lichaamsprocessen op gang zouden kunnen komen, waardoor ziekte kunnen worden verergeren of verspreiden.

Er zijn een paar uitzonderingen wanneer ik géén behandeling aanga, dit is bij:

 • Bij besmettelijke huidziekten, (bijvoorbeeld bepaalde soorten van eczeem)
 • Infectieziekten (koorts, griep, steenpuisten)
 • Bij hartkwalen, nierziekten of andere aandoeningen aan organen.
 • Bij bepaalde botziektes, waarbij botweefsel is aangetast, beschadigingen aan pezen, banden of spieren (dan kunnen namelijk de reflexzones niet worden bereikt)
 • Niet bij trombose
 • Bij een vrouw die in haar eerste 4 maanden van haar zwangerschap zit (in deze periode nestelt je kindje nog in de baarmoeder, en dit proces mag niet onderbroken worden!
 • Na orgaantransplantatie
 • Bij (ex-)kankerpatiënten (Het lymfestelsel wordt namelijk gestimuleerd door reflexologie en kankercellen kunnen mogelijk via de lymfevaten door t lichaam worden verspreid) 
 • Vlak nadat er eten is genuttigd (Dit kan misselijkheid geven, of slaperig worden van de klant)

Bij enige twijfel ga ik niet over op behandeling!

 

Anamnese

Bij de intake ga ik een vragenlijst af, waarbij ik verwacht dat er eerlijk antwoord wordt gegeven om de mogelijke contra-indicaties uit te sluiten, en inzicht te krijgen op de gezondheidstoestand.

Deze gegevens worden met vertrouwen en geheimhouding bewaard en met discretie behandeld.

 

No show?

Bij verhindering kan de gemaakte afspraak uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd.

Bij het niet tijdig afmelden, ben ik genoodzaakt om deze gereserveerde tijd volledig in rekening te brengen.

 


Klantervaring:

Ellen v B:

"Heerlijke voetreflex behandeling ontvangen. Met alle liefdevolle aandacht. Een aanrader dus!! Dank je wel"

 

Iduna L:

"Hele fijne ervaring (voetreflex behandeling), mooi plek, je voelt even alles van je afglijden met de geuren en stenen om je heen. Ik zou deze behandeling zeker aanraden!"

 

Lilian E:

"Hele prettige, vriendelijke ontvangst. Heerlijke ontspannen behandeling in alle rust. Echt van genoten"

 

Tara K-dB: 

"Een heerlijke voetreflex behandeling gehad, kreeg goede uitleg wat ze ging doen, zeker voor herhaling vatbaar"


Reflexologie is een holistische geneeswijze en kán gezondheidsklachten verlichten, maar is géén vervangend geneesmiddel of medicijn

Neem bij ernstige medische klachten eerst contact op bij de huisarts