Wat is HSP?

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon

 

Dit zijn hooggevoelige personen die veel prikkels voelen of energieën voelen als ze een ruimte binnenkomen, en veel empatischer zijn.

Mensen die sneller overgestimuleerd raken en meer indrukken in zich op nemen, waardoor zij zich eerder en meer bewust zijn van details op vlakken zoals emoties, geuren, geluiden en meer.

Is het zo dat je sneller kan genieten van de natuur? Of Ben je gevoeliger in je smaakpapillen? Is dat labeltje in je kleding altijd een groot irritatiepunt?

Dit kan aangeboren zijn / genetisch bepaald en is pas eind jaren '90 naar voren gekomen.

Gevoel alsof je batterijtje leeg is met soms stress, overspannenheid en/of burn-out tot gevolg.

Een op de vijf mensen is hooggevoelig.

 

Daardoor hebben HSP-ers meer behoefte aan rust en regelmaat, meer tijd om even terug te gaan in het NU (mindfulness). Dit kan bereikt worden door meer selfcare en meer tijd aan jezelf te besteden.

Zo laadt jij je batterijtje weer op.

Uiteraard de natuur in om op te laden, een goed boek of muziek is een goede vorm van ontspanning

Maar ook kun je je omringen met selfcare producten zoals de massageroller, edelsteen sieraden, in bad gaan met een paar druppels heerlijke essentiële olie, of mooie agaatlichtjes in huis halen.

 

Bepaalde edelstenen bij je dragen in vorm van een sieraad of sleutelhanger geven een werking om even stil te staan bij je gemoedstoestand.

Een mooie steen tegen die overprikkeling zijn de Labradoriet, Howliet en Sodaliet, maar ook de Amazoniet en gouden driehoek. (bestaande uit de combinatie: Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist)

 

Herken je jezelf hierin? Dan is de kans groot dat je ook HSP bent.

 

Ben je al een tijdje over je grenzen heen gegaan en heb je het idee dat je niet meer genoeg hebt aan alleen wat tijd voor jezelf of een product te ondersteuning? Dan kan het zijn dat je overprikkeld bent en misschien al overspannen, of erger nog: in een burn-out zit.

Wil je meer weten over burn-out begeleiding? klik hier