5 Elementen van selfcare

Gepubliceerd op 18 maart 2021 om 17:56

Om méér in het moment te zijn en niet het gevoel hebben overal doorheen te vliegen heb je wel eens een momentje van 'me-time' nodig.

Iedereen kan zich hier wel eens in vinden.

Even afsluiten van die gejaagdheid van de dag.

 

tip #1  Start de dag met 5 minuutjes dankbaarheid

Je dag beginnen met waar je dankbaar voor bent geeft je energie en die energie die je geeft aan je dag, krijg je ook weer terug.

Het is zo een simpele handeling, dit kan uiteraard ook in vorm van even 5 minuutjes mediteren.

tip #2 Neem een bad of een douche

Met een bad of een douche, wordt je energetisch gereinigd, dit betekent dat je aura en de 'zware energie' die je om je heen draagt je lekker in het putje weer afvoert! Hierna voel je je ook vaak eer frisser en als herboren.

Gebruik in bad eens een paar heerlijke druppels essentiële olie ('Release' zorgt ervoor dat je de zorgen van de dag weer lekker achter je kan laten dit komt door de combinatie van de heerlijke aroma die Lavendel, Ylang Ylang, Sinaasappel, Palmarosa bevat) Of neem een brok Rozenkwarts mee in bad voor meer zelfliefde.

tip #3 Houdt je favoriete kristal even vast en tel tot 10

Heb je een favoriete edelsteen?

Deze heeft een werking die weer op je gemoedstoestand werkt, zo kom je weer tot rust. (Mijn favoriet is Labradoriet en Sodaliet, die tegen overprikkeling en negatieve energieën werken, maar ook een Amethist of Aventurijn geeft meer rust)

tip #4 Spuit lekker wat auraspray en neem deze geur in je op

Aura spray, het woord zegt t al, het is een spray die je gebruikt in je aura, dus even boven je hoofd en/of voor en achter je.

De auraspray bevat essentiële olie en als je even 10 seconden de geur in je opneemt, werkt die olie via de neus op de hypofyse, een klier onderaan je hersenen die meteen werkt op je zenuwstelsel.

De geur (bijvoorbeeld 'Connect' met Sandelhout, cipres, Rozemarijn, Frankincense en Rode Jaspis) zorgt dat je meteen even down-to-earth bent in het hier en nu.

tip #5 Blijf goed water drinken, en denk eens aan kristalwater

Hydrateren is belangrijk voor je lichaam, en schoont alles op van binnen. Als je dit bijvoorbeeld doet met kristalwater, uit de mooie waterflessen met bijvoorbeeld de gouden driehoek of Bergkristal erin brengt ook harmonie in je lichaam aan.

Deze kleine elementen kunnen als ritueel aan het begin van de dag, maar kunnen ook tijdens je dag een mooie break zijn om even te kunnen aarden en te zijn in het nú.

Wat is jouw element van self-care?