Volle maan, en nu?

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 11:14

Veel mensen voelen zich net even ánders' rond de volle maan, en vergeten soms dat dit wel eens te maken kan hebben met die volle maan.

De maan heeft wel degelijk invloed op water, denk maar aan eb en vloed, dat ontstaat door de aantrekkingskracht van de maan.

De mens bestaat voor 60% uit water, dus denk je dan echt dat dit geen invloed zal hebben op jou?

 

De volle maan is om de ca. 29 dagen, de zon staat dan t.o.v. van de aarde zo gepositioneerd, dat vanaf de aarde gezien de maan als vol wordt aangezien. 

Veel mensen voelen zich meer emotioneel, prikkelbaar soms neerslachtig je betrapt jezelf erop dat je meer aan t piekeren bent.

Dit kan weer versterkt worden door die volle maan.

 

De volle maan is ook een goed moment om dingen te gaan loslaten.

 

Denk je eens in de maan is vol en gaat vanaf dit punt weer steeds een stukje minder worden. Er gaat steeds een klein schijfje van die mooie maan af tot er geen maan meer overblijft, dit heet nieuwe maan. En vanaf dat punt komt er steeds weer een schijfje maan bij tot hij weer vol is. En zo begint de cyclus weer opnieuw.

Tijdens de afnemende maan versterkt dit dus het loslaten van dingen. Denk aan bijvoorbeeld, emoties of blokkades die je wil loslaten, of gewicht.

Een mooi moment om bijvoorbeeld te beginnen met lijnen is met volle maan, dit versterkt weer dit proces van loslaten!

Zo ook met emoties of blokkades, zorg dat je in deze fase dit bespreekbaar maakt waar je mee zit, zodat je dit sneller kan loslaten tijdens de volle maanfase. Of dit nu bij een goede vriend(in) is, familie of een therapeut. Het gaat op dat moment om jou en jouw emoties/ blokkades.

Denk aan reiki (bijvoorbeeld op afstand) om hulp te krijgen, draag een Amethist bij je of slaap met een Amethist naast je bed, of onder je kussen. Want ook dit versterkt tijdens de volle maan het proces van het loslaten. De Amethist is namelijk dé steen van het loslaten!

Ook lekker is de Amethist roller met de 'Release' olie, tijdens deze fase voor de versterkende werking. Deze naam zegt t al, de werking van de combinatie met Lavendel, Ylang Ylang, Sinaasappel, Palmarosa en verzorgende Jojobaolie, zorgt voor meer balans in je emoties, geeft rust, helderheid en algemene geneeskracht. Kan helpen bij slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeide ogen. Opent het derde oog. Stimuleert groei van spiritualiteit en intuïtie, zodat je weer weet wat je wél wilt als je dingen hebt losgelaten.