Edelstenen reinigen en opladen? Hoe dan?

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 11:47

Edelstenen reinigen en opladen? Hoe dan?

Kun je niet gewoon alle edelstenen onder de kraan wassen?? Of gewoon als het volle maan is in het maanlicht leggen?

Niet gewoon en niet alle edelstenen kunnen onder de kraan of in water.

En waarom? Waarom zou je ze moeten reinigen? Het zijn toch gewoon stenen?

Maar precies dát, het zijn dus niet gewoon stenen.

Edelstenen en kristallen zijn cadeautjes uit moeder natuur.

Deze zijn diep in de aarde ontstaan en gaan groeien.

Dus deze maken een groeiproces door en als zij bij ons in huis komen, hebben zij al veel meegemaakt.

Dat betekent dat ze door vele handen zijn gegaan, en als een 'spons' weer vele energieën oppikken.

Deze willen wij natuurlijk niet allemaal bij ons in huis, en is het belangrijk dat je de steen dus eerst reinigt en oplaadt, zodat zij met een zuivere energie met jou nieuwe intenties aangaat.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

 •  Je kunt ze wassen onder de lopende kraan, hoe lang je ze eronder mag houden is intuïtief te bepalen, je merkt vanzelf wanneer dit klaar is, of wanneer je juist langer nodig heb om de negatieve energie eraf te wassen, zolang je dit maar met de 'intentie' doet.
 • Je kunt een edelsteen ook een nachtje in de aarde begraven in de tuin. De grond, waar de edelsteen van origine vandaan komt, zal de edelsteen dan reinigen en neemt die negatieve energieën dan weer terug de aarde in.
 • Leg de steen in een kom zeewater, of puur water waar zeezout aan is toegevoegd. Stem je intentie dan af op de in het water liggende edelsteen, en voel weer intuïtief aan wanneer deze klaar is. soms duurt t maar even, (kwartiertje) maar soms langer.
 • Reinigen kan ook met je handen. ook hier maak je weer gebruik van de kracht van je intenties. Neem in je linkerhand de edelsteen, twee voeten op de grond voor de aarding en zit er een punt aan zorg dan dat die van je af gericht is. Dan maak je je gedachten leeg, en vraag je de intentie om deze edelsteen te ontdoen van alle negatieve energieën en kwaad, en om zuivering van de steen. De energieën geef je dan weer mee aan moeder aarde en de steen is weer gezuiverd en klaar voor nieuwe intenties. Ook hier is de duur van de reiniging op basis van intuïtie.
 • Leg de edelsteen een nachtje in een bakje hematiet om te ontladen.
 • Gebruik Salie of Palo Santo om de edelsteen te reinigen. Hou de edelsteen in de rook en geef ook hier weer de intentie om de steen te reinigen en zuiveren. Dit mag ook uiteraard ook in de wierook van witte Salie of Palo Santo

 

Gereinigd, en dan?

Als je edelstenen gereinigd en ontladen zijn van negatieve energieën, gaan we ze ook weer opladen.

Dit kan ook op verschillende manieren:

Edelstenen hebben hun eigen levensenergie, de 'Deva" van de steen.

En als je dus een intentie geeft aan de steen, tune je als het ware in op die Deva. Zij neemt die intentie dan mee met de werking waarop je de steen hebt uitgekozen.  

Dit kan op de volgende manieren:

 • Je houdt de steen in je rechterhand, heeft deze een punt, dan hou je 'm met de punt naar je toe, zo ontvang je de energie van de steen. Maak je gedachten leeg en visualiseer je wit licht ie binnenkomt door je kruinchakra, via de rest van je lichaam, door naar je handen waaronder de hand waar je dit kristal houdt en zie hoe deze wordt gevuld et wit licht.
 • Leg de edelsteen in een bakje bergkristal om op te laden.
 • Leg de edelsteen met volle maan in het maanlicht.
 • Hou de edelsteen bij je om jouw energie erin af te stemmen. Dit voornamelijk voordat je deze gaat gebruiken voor genezing.
 • Leg de edelsteen regelmatig op seleniet of een agaatschijf