Hoe kun je met verdriet je balans weer terugvinden?

Gepubliceerd op 7 juli 2021 om 22:30

Iedereen heeft wel eens iemand verloren of draagt wel eens verdriet met zich mee. Iedereen weet wat voor een 'leegte' dit kan geven.

Sommige mensen laten hier niks van merken en stoppen dit gevoel weg.

Ook zijn er mensen die hun gevoel en emoties de vrije loop laten gaan.

Iedereen heeft hierin zijn/haar eigen manier van verwerken

Er is hierin geen goed of fout, want een ieder doet dit op zijn/haar eigen wijze.

Wat we wel kunnen doen voor elkaar is, elkaar in zijn/haar waarde laten hoe om te gaan met verdriet, naar elkaar luisteren, geduldig zijn en er gewoon zijn.

Sommige mensen die dit niet kunnen uiten kunnen hier als ze willen hulp bij vragen. Zo kun je bij vrienden/ familie terecht of via de huisarts kun je ook iemand om hulp vragen.  Heb je na een hele lange periode dit nog geen plekje kunnen geven kun je ook professionele hulp inschakelen die je kan helpen om dit wel te kunnen verwerken.

Er zijn ook dingen die verlichting kunnen geven, dit gaat om selfcare.

Denk aan een meditatie waarbij je inzoomt op de overledene, brandt je hierbij een kaarsje en/of wierook, misschien heb je een altaartje met bijv. edelstenen kaarsen en foto's of een edelsteen grid, die je kunt inrichten op deze fase van verdriet.

 

Gepaste edelstenen zijn vaak:

  • Amethist, de steen van het loslaten.
  • Rozenkwarts, steen van liefde en troost.
  • Toermalijnkwarts zorgt voor afvoeren van spanningen
  • Groene Calciet om verdriet los te laten
  • Bergkristal om nieuwe zuivere energieën weer toe te laten

Sommige mensen vinden het fijn om de balans weer 't vinden door middel van een edelsteenlegging. Bij deze legging kijkt de edelsteentherapeut bij de intake, welke edelstenen er nodig zijn om je lichaam weer in balans te krijgen, vaak zijn er verschillende leggingen of stenen bij verschillende typen verdriet of verwerking. En zo ook de hoeveel sessies er nodig zijn.

Zit er verdriet zo lang of zo vast? Is er meer misschien meer nodig, bijvoorbeeld in combinatie met Reiki of Voetreflex kan dit een mooie overgang zijn naar een periode van minder verdriet en meer balans.