'onderbuik' problemen?

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 23:02

Last van de onderbuikregionen? Dit kan er uit balans zijn...

Er zijn de laatste tijd meerdere mensen om mij heen die last hebben van de onderbuikregionen.

Denk aan: blaas, nieren, darmen, menstruatie(cyclus,) voortplantingsorganen, sex, gebrek aan sex, onderrug, onderbuik.

En dit zette mij aan het holistisch denken, want dit alles heeft te maken met het uit balans zijn van de chakra's.

Voornamelijk het sacraal chakra's ofwel de svadhishthana, dit is de tweede van de zeven chakra's. Deze is ten hoogte van de onderbuik/ onderrug en loopt als een soort trechter van voren naar achteren.

Deze chakra staat in verbinding met je energie, sensualiteit, levenskracht en ook verbinding met je lichaam, emoties, organen.

 

Heb je het gevoel dat je in een sleur zit? Of dat je je energie steeds weggeeft maar niks voor terugkrijgt? Voel je je vaak schuldig? Heb je geen zin meer in sex? Of wil je juist teveel? Voel je je verlegen? Gaat de stoelgang niet zoals het hoort? Heb je vaak blaasontsteking? Steken in je onderbuik? Is je menstruatiecyclus niet in balans? Heb je iets traumatisch meegemaakt wat nog niet verwerkt is? Moeite met jezelf of anderen vertrouwen? Dit kunnen allemaal herkenningspunten zijn van dat je sacraalchakra geblokkeerd is. Er zit geen beweging meer in.

 

Die trechter gaat als het in balans is mooi open, en voel je je energiek, creatief, sta je goed in verbinding met je lichaam, ben je liefdevol en tros op jezelf in een gezonde manier en gaan we op een goede manier om met mensen. Maar gebeurt er iets negatiefs? Dan sluit de trechter zich, als een bloem. Op het moment dat dit negatieve verwerkt is of je het hebt losgelaten, dan opent deze chakra zich weer. Maar als dit stagneert, vormt zich een blokkade. Dat betekent dat we niet meer in verbinding staan met onze levensenergie, dit sluiten we juist af.

Leer dus luisteren naar je intuïtie en je lichaam, en zorg dat je creativiteit en energie niet kwijtraakt!

Als dit niet in balans komt, gaat het zich uiteindelijk lichamelijk uiten, dan ga je de dokter opzoeken en die probeert het symptoom te genezen, in plaats van de oorzaak....

Luister je naar je lichaam en probeer de oorzaak t helen, dan zul je veel minder lichamelijke uitingen hebben.

Als de sacraalchakra in balans is heb je meer energie, heb je meer plezier ook je sexuele energie is gezonder, en krijg je je creativiteit weer terug!

 

Als er één chakra uit balans is heeft dit invloed op je hele lichaam, ook je spirituele, fysieke en emotionele lichaam. Het is dus ook van belang om dan alle chakra's in balans te brengen.

Dit kan door Crystal healing veel beter in balans gebracht worden. Maar zelf kun je natuurlijk ook al veel doen. Want als jij geen energie hebt om voor jezelf te zorgen kun je ook geen energie aan een ander geven.

 

Hier zijn 10 tips om zelf aan de slag te gaan om meer balans aan te brengen in je sacraalchakra.

 

  1. Dans! Dansen geeft meer energie en je onderrug en bekken krijgt meer beweging. Dit zorgt voor meer energie flow, ben je geen danser, zet dan je favoriete muziekje op, en beweeg alleen eens je heupen, draai ze rond en heupwieg door de kamer.
  2. Ga liggen op je bed en zet je voetzolen tegen elkaar aan en open je knieën naar buiten, blijf zo eventjes liggen en denk aan het openen van je sacraalchakra. Gedachten krachten zijn heel erg sterk! Gebruik deze affirmatie: "ik verdien het om te voelen, ik verdien plezier en genot"
  3. Ga erop uit, maak een wandeling in de natuur! Doe iets creatiefs waar je energie van krijgt, neem tijd vrij om ècht iets even voor jezelf alleen te doen! Even naar zee, park, bos, maak een tekening of schrijf van je af onder het genot van een kop warme thee, met oranje warme smaken zoals: sinaasappel, honing, kaneel, gember, mango. Neem als je met je gezin zit of andere verplichtingen even 2 uurtjes eerder vrij van werk, en ga wat doen en ga daarna pas naar huis.
  4. De kleur oranje staat in verbinding met deze chakra, visualiseer oranje helende energie naar delen van je lichaam waar je de blokkade voelt of pijn hebt, dit stuurt een hoger trillingsniveau naar deze plekken. Eet meer oranje voeding, zoals sinaasappel, zoete aardappel, pompoen, wortel en oranje paprika.
  5. Gebruik oranje edelstenen, doe een carneool in je broekzak, of een oranje calciet in je tas of draag een citrien of roze maansteen in je armband, om je nek of in je oren (als oorbellen 😉). Deze edelstenen versterken de helende werking van dit chakra. (Wil je meer over edelstenen weten? Neem contact op met mij)
  6. Maak gebruik van water! Het waterelement wordt geassocieerd met het sacraalchakra, en helpt tevens dingen los te laten en is reinigend! Dus ga zwemmen, neem een zout/magnesium/olie had met bijvoorbeeld een item uit de RaïdaBathCreation, en heb je geen bad kun je ook kiezen voor een voetenbad. Of een meditatieve douche evt. met essentiële olie mix uit de RaïdaOilCreation
  7. Gebruik van essentiële oliën. Als rollertje of in de diffuser, ook in bad of voetenbad gaat deze helende werking van geur je chakra meer in balans brengen. Of druppel een paar druppels olie op een lavasteen die je als oorbellen of armbandje hebt.
  8. Mediteer terwijl je visualiseert. Adem goed naar je onderbuik. Denk aan het chakrasymbool van svadhishthana, vul jezelf in een bol van oranje licht. Al is het maar 5 minuutjes per dag.
  9. Doe een Crystalhealing om je chakra's in balans te helpen. Deze 'chakra healing' doe ik altijd met hulp van de mooiste cadeautjes uit moeder natuur om de werking te versterken.
  10. Al eens aan voetreflex gedacht? Ook met voetreflex kun je balans brengen in bepaalde delen van je lichaam omdat je voeten in lijnen in verbinding staan met je lichaam. Bij sommige mensen is er na 4-6 sessies al veel meer verbetering merkbaar. Neem voor meer informatie contact met mij op.